hajmosó szappan cajeput illóolajjal

Hajmosó szappan cajeput illóolajjal

Hogyan használd a Hajmosó szappan  cajeput illóolajjal cikket?

  1. Előbb olvasd végig a posztot úgy, hogy menet közben kattints át a hivatkozásokra is, majd térj vissza erre a cikkre. Ez könnyen fog menni, mert a linkek új ablakban nyílnak meg neked, így nem kell tartanod attól, hogy az eredetileg keresett receptoldal eltűnik a süllyesztőben. Könnyen megtalálod a megnyitott ablakok között.
  2. Ha minden ajánlott oldalt elolvastál, visszatérés után újra olvasd el a receptet! Ki is jegyzetelheted, vagy nyomtathatod magadnak.
  3. Szerezd be a hozzávalókat (ami nem kapható minden utcasarkon, ahhoz adok segítséget), ezután nézd meg a videót az elkészítésről. Ha kezdő vagy, akkor elkészítéskor akár közvetlenül előtte újra megnézheted, nehogy elronts valamit. A receptet tedd magad mellé a kiméréskor, így könnyen ellenőrizheted, mindent odakészítettél-e szappanodhoz.

Ez a recept olyanoknak felel meg, akiket nem szárít nagyon a kókuszvaj, hiszen az összzsír 60%-át ez a zsír adja. Cserében extra kemény, tartós és jól habzó szappan lesz, különösen, ha a későbbi tippet is kipróbálod.
A habzást fokozza a 10%-nyi rizsolaj is. Szokás a samponszappanokba ricinusolajat használni az ápoló hatása miatt is, és a jó habzás érdekében is, de próbáld ki ezt a receptet is, mert vetekszik a ricinusos változat habzásával (természetesen a magas kókusz arány is hozzájárul ehhez).

Hajmosó szappan cajeput illóolajjal

A felsorolásban aláhúzva találod a rizsolajat és a bio cajeput illóolajat, ami azt jelenti, hogy rákattintva eljutsz az Elementeal.eu webáruházba. Itt beszerezheted azt a minőséget, amit én már nagy megelégedettséggel használok és szeretek is. Legutóbbi, tavaszi csomagom tartalmát a Tavaszi szappan alapanyagok videóban meg is mutattam.

Következzen a hajmosó szappan cajeput illóolajjal receptje:

TIPP a hajmosó szappanhoz: 

próbáld ki CPOP eljárással, ha van hőfokszabályozós sütőd.
Erről az eljárásról itt olvashatsz: Samponszappan gyógynövényfőzettel

A hajmosó szappanok használatáról

A samponszappan megosztó téma a szappant készítők körében.

A sokféle infó oka a sokféle gyakorlat – kinek mi válik be, azt készíti és úgy használja. 
Nekem már 1-2% superfat is túl zsíros a hajamnak, és ez a 0-ás nem szárítja sem a hajamat, sem a fejbőrömet, pont optimális. Natúr hajbalzsam alapot használok utána egyedül.

Ha neked ez nem jön be, és szeretnéd superfattel készíteni, akkor az 5%-ot ajánlom elsőre. Ez esetben a Nátrium-hidroxid mennyisége 78 g legyen.
Én mindig azt mondom, hogy ki kell próbálni többfélét, találd meg magadnak az ideálisat. Ami nekem bevált, az másnak nem biztos, hogy jó lesz, akár a lúgmennyiségről, akár az olajosszetételről beszélünk. Erre fordítani kell egy kis időt. Ilyen még a mosószappan, a natúr mosás témája is, de az étkezési tanácsokat és ételrecepteket is hozhatnám párhuzamként. Azt javaslom, hogy fél-fél kg olajból készítsd el ezt z én receptet is, majd egyhuzamban használj belőle legalább 2-3 hónapig. Készíts közben 5% superfattel is, és azt is használd utána legalább 3 hónapig. A tapasztalatok birtokában maradhatsz az elsőnél, de ha jobban bejön a zsírosabb szappan, akkor nézd meg még a 8% supefatet is. Használd mindegyiket úgy is, hogy öblítesz ecetes vízzel, meg úgy is, hogy nem. Macerás, de megéri, hiszen egyszer kell csak végigcsinálni, utána már tudod, hogy milyen recepthez nyúlj, ha kifogysz hajmosó szappanból.

Remélem, segítettem ezzel is – bár a bölcsek köve nekem sincs a zsebemben 🙂

Hajmosó szappan cajeput illóolajjal elkészítése, videó:

Egy másik nagyon jól habzó recept, ha ez a célod: Habparádés szappan recept kamillával

Vélemény, hozzászólás?