Egyszerű kávéillatú szappan recept

Egyszerű kávéillatú szappan recept

Egyszerű kávéillatú szappan recept – Kérdezted, válaszolok

Az olvasói kérdésről a cikk alján lévő linkek közül az elsőre kattintva tájékozódhatsz, ebben a posztban egy remek kávés szappan receptjét osztom meg veled. (Ha neked is vagy egy jó kávéillatú szappan recepted, írd meg bátran kommentben!)

Miért egyszerű?

Azért, mert csak kétféle olajat alkalmazunk a szappanreceptben, illetve az illatot nem a hosszadalmasabb, olajos módszerrel varázsoljuk bele, hanem sokkal gyorsabb és egyszerűbb módon.

A recept érdemei közé tartozik az is, hogy olcsó, mert nem használunk hozzá illóolajat.

Hogy használd ezt az egyszerű kávéillatú szappan receptet?

A receptet lejjebb megtalálod, de ha alapos vagy, és körbejárnád a témát, ne hagyd ki az alatta található ajánlók elolvasását, mert kezdőként sok új infót kaphatsz. Fogod látni, hogy ez a recept nem tartalmaz illatosító anyagot, ennek több oka is van. ha megfogadod a tanácsomat, és elolvasod a három ajánlott cikket és megnézed a videót, akkor részben meg fogod érteni, miért nem, a másik okot viszont a recept alatt mondom el.

 

Kávéillatú szappan recept

  • 68 g NaOH (6% SF)
  • 180 g feketekávé (36%)
  • 100 g kókuszvaj (20%)
  • 400 g extraszűz olívaolaj (80%)
  • 1-2 evőkanál őrölt kávé

Az őrölt kávét pudingnál teheted az egész masszába (ekkor egyszínű masszát készítesz), de ha kettéosztva csak az egyik felébe teszed, akkor az egyik része sötétebb lesz, így szépen variálhatsz a színekkel. Ennél a szappannál a két réteg között csakis az őrölt kávé hozzáadása eredményezte a színkülönbséget.

A szappan illatosítása

Én véteknek tartanám ezt a természetes illatú natúr szappant bármivel illatosítani, de a kérdésben szabad döntésed van természetesen. Amennyiben illatolajjal dolgoznál, csak olyat válassz, ami alkalmas kozmetikai célra! Ezekkel vigyázni kell, mert alkoholt is tartalmaznak, ami idő előtti kötést eredményezhet.

egyszerű kávéillatú szappan recept

A képen látható szappan tölcséres technikával készült, egy egyszerű, literes papír üdítősdobozba. (Éljen a takarékos és környezetbarát újrahasznosítás!)

Mit tud ez a kávéillatú szappan recept?

Az átlagosnál sokkal ápolóbb hatású szappanod lesz egyrészt mert a 20% kókusszal nem szárít, másrészt mert a 80% olívaolaj tartalom kiemelkedően bőrbaráttá teszi, viszont nem a legtartósabb szappanod lesz, mert az átlagosnál puhább, szintén a sok olívaolaj miatt. A habzása sem hasonlítható pl. egy ricinusolajoséhoz. (Ezeken sóval, laktáttal és cukorral javíthatsz egy kicsit.)

Bővebben a kávés szappanról

Hogyan készíts kávéillatú szappant?

Kávés szappan készítése

Kávés natúr kecsketej szappan

Iratkozz fel a Youtube csatornára ITT!

 

 

Vélemény, hozzászólás?